Skip to content

Separatkloakering Hvad skal du gøre?

Hvad skal du gøre?

Når der er separatkloakeret i dit kvarter, må du ikke længere udlede dit regnvand og dit spildevand til samme skelbrønd. I stedet skal regnvand og spildevand adskilles, så spildevandet løber i en brønd, og regnvandet udledes til en anden.

Ved separatkloakering skifter vi kloakrørene i vejen og frem til matrikelskel. Der sætter vi to nye skelbrønde ca. en meter inde på din grund. Herefter skal du selv stå for separatkloakeringen fra dit hus og ud til skelbrønden – det er et krav fra kommunen. Du må ikke selv udføre rørlægnings- og tilslutningsarbejdet, men skal kontakte en autoriseret kloakmester. Hvis du er berørt, kan det være en god idé at gå i gang med arbejdet på egen grund i god tid. Så kan du indhente tilbud fra entreprenører for at få den bedste pris. Det er vigtigt, at din kloakmester husker at færdigmelde tilslutningsarbejdet på din grund.

Har du en have, kan du også med fordel overveje, hvordan du kan anvende regnvandet til forskellige rekreative og nyttige måder. Du kan for eksempel etablere et regnbed og lede vandet denne vej. Du kan læse mere om de forskellige måder at udnytte regnvandet på i folderen om separatkloakering.