Skip to content

Bliv klogere på os Benchmarking

Benchmarking

Hjørring Vandselskab er en monopolvirksomhed. Dette stiller særlige krav for at sikre, at priserne er rigtige, når der ikke er nære konkurrenter, vores kunder kan gå til. Forbrugerne i vores distrikter kan således ikke købe vand andre steder eller aflevere spildevand til andre, da det kun er Hjørring Vandselskab, der har rørledninger i vores forsyningsområde.

Den statslige konkurrencestyrelse har et sekretariat, Forsyningssekretariatet, der udstikker de overordnede retningslinjer for de priser, der må opkræves for vand og spildevand. Således er der flere kontrolmekanismer, der til enhver tid holder øje med omkostningerne.

For at sikre, at de enkelte områder af Hjørring Vandselskab drives økonomisk bedst muligt, deltager vi i prissammenligning kaldet procesbenchmarking, hvor omkostningerne til at drive de enkelte anlægsdele analyseres og sammenlignes med andre vandselskabers. På denne måde kan vi altid lære af de bedste og samtig sikre, at der konstant er fokus på at optimere hvor det er muligt, hvilket i sidste ende kommer vores forbrugere til gode.

Benchmarkingresultater

Resultaterme af procesbenchmarkingen offentliggøres af brancheorganisationen Danva og kan findes nedenfor.

Læs det seneste magasin her