Misfarvet vand

Døjer du med misfarvet vand
Misfarvet vand kan forekomme som følge af reparationsarbejder på vandledningen, eller hvis der er aflejringer af okker i dine rør. Det er oftest et uskadeligt fænomen, der kan afhjælpes ved at lade vandet løbe et par minutter.

Rødbrunt vand
Har dit vand en rødbrun farve, vil det oftest skyldes aflejringer af okker, som har sat sig fast i dine rør. Det er kun det stillestående vand, der vil tage farve, så du vil oftest opleve misfarvningen i forbindelse med længere perioder, hvor der ikke er brugt vand. Misfarvningen er ikke farlig og bør forsvinde hvis du lader vandet løbe et par minutter.

Rødbrunt vand vil ofte være sammenfaldende med lavt vandtryk, og du bør derfor overveje, om du bør rådføre dig med en VVS-instalaltør, som kan hjælpe dig med at fejlsøge og udbedre problemet. 

Hvidt vand
Hvis dit vand er hvidt, skyldes det ofte meget luft i vandet. I så fald vil det langsomt bruse af, og vandet vil efter lidt tid blive klart.

Det er et forbigående fænomen, der er uskadeligt, og det kan forekomme, hvis der indesluttes luft i forbindelse med reparationsarbejder på ledningssystemet. Luften vil langsomt slippe ud af vandledningen, som vandet bliver brugt.

Grønligt eller gulligt vand
Hvis dit vand er grønligt eller gulligt, skyldes det en utæthed i din varmtvandsbeholder.

Vandet i varmtvandsbeholderen kommer fra fjernvarmen, som tilsætter sporstof i grøn farve, så de let kan spore en eventuel utæthed. Det er normalt et lukket system, der ikke har forbindelse med det almindelige vand i din vandhane.

Du bør i dette tilfælde kontakte en VVS-installatør, som kan hjælpe dig med at fejlsøge og udbedre problemet.

RUNDVISNINGER

Book din rundvisning

Rundvisning til