Hvad er et normalt vandforbrug

Det normale årlige vandforbrug afhænger af dine forbrugsvaner. Der er dog en tommelfingerregel, der kan give et praj.

Vandforbruget for din familie afhænger af dine forbrugsvaner og installationer, og kan være vidt forskellig for to husstande med det samme antal personer. Nogle tager lange bade og vasker bil, mens andre har installeret vandsparer og udnytter regnvandet til havevanding.

På trods af dette findes der dog en tommelfingerregel, så du let kan regne ud, om du ligger i den høje eller lave ende af skalaen og dermed om du måske bør overveje tiltag til at reducere dit vandforbrug og dermed dine udgifter til vand og vandafledning. 

Tommelfingerregel

Normalt årligt vandforbrug i m3 = antal personer i husstanden x 45 m3

En tommelfingerregel er, at et normalforbrug ligger på mellem 40 - 50 m3 pr. person om året. Er I 4 personer i familien, vil et normalforbrug derfor være på mellem 160 og 200 m3 vand om året. Vasker du regelmæssigt bil og vander have, vil forbruget givetvis være højere. 

Læs også: kontrolbog til vandforbrug

Hvis dit forbrug ligger i den høje ende, skal du ikke være bekymret, da der kan være mange grunde til dette. Det kan dog være en ide at overveje nogle tiltag til at spare på vandet. Er forbruget unormalt højt, kan det også være en god ide at tjekke, om du har en utæthed i din installation.

Hvis du vil holde øje med dit vandforbrug kan du bruge vores kontrolbog til vandforbrug