Vandmåleren

Hvis du får vand fra Hjørring Vandselskab, skal du have en vandmåler installeret. Vandmåleren måler den mængde vand i kubikmeter (m3), som bliver leveret til dig.

Vandmåleren er blå og har et glas foroven, hvor du kan aflæse dit forbrug ved at se på de 5 tal. Der er ikke komma i aflæsningen.

Vandmåleren måler den mængde vand i kubikmeter (m3), som bliver leveret til dig. Måleren kan se lidt forskellig ud alt efter hvor gammel den er, men den vil oftest være blå og have et glas foroven, hvor du kan aflæse dit forbrug. Når du aflæser vandmåleren skal du være opmærksom på, at det sidste tal, som drejer rundt, også skal aflæses; nogle tror, at det er et kommatal, men det er ikke rigtigt. Hvis du ikke bruger vand, skal alle visere og skiver på måleren stå stille.

Det er en god idé at aflæse din vandmåler mindst en gang om måneden for at se, om alt ser normalt ud. På den måde har du mulighed for at opdage, hvis du pludselig bruger en masse vand, som du ikke umiddelbart er klar over.

Læs også: Sådan kontrollerer du, om du har en utæthed

Hvis det er tilfældet, kan der være mange årsager, f.eks. et løbende toilet, en skjult rørskade eller en vandhane, du har glemt at lukke. Opdager du ikke skaden i tide, kan det blive en dyr fornøjelse. En tommelfingerregel er, at 1 person bruger mellem 40 og 50m3 vand på et år. 

Vidste du? Om Vandmåler

 • Ansøg om vandstik eller vandmåler
 • Book tid til målerskift
 • Find placeringen af din vandmåler

  Se placering på dit aflæsningskort

  Du kan på dit aflæsningskort se, hvor din vandmåler sidder. Oftest er måleren placeret en af følgende steder:

  • Bryggers / Baggang
  • Kælder
  • Gang
  • Målerbrønd (udenfor)
  • Teknikrum / Teknikskab
    

  Se placering på kundeportalen

  Har du ikke et aflæsningskort, kan du også se placeringen af din måler ved at logge ind på kundeportalen.

  Sådan gør du:

  1. Log ind på kundeportalen: Gå til kundeportalen.
  2. Tryk på cirklen forbrug.
  3. Du kan nu ser dit målernummer og placering i højre side ved siden af diagrammet over dit forbrug. 
 • Sådan aflæser du din vandmåler
 • Sådan ser din måler ud

  Måleren kan se lidt forskellig ud alt efter hvor gammel den er, men den vil oftest være blå og have et glas foroven, hvor du kan aflæse dit forbrug.

  Når du aflæser vandmåleren skal du være opmærksom på, at det sidste tal, som drejer rundt, også skal aflæses; nogle tror, at det er et kommatal, men det er ikke rigtigt. Hvis du ikke bruger vand, skal alle visere og skiver på måleren stå stille. 

  Måleren er ikke digital.

  Vandmåler fra Hjørring Vandselskab. Vandmåleren er blå og har et glas foroven, hvor den kan aflæses.