Hæder til vandbestyrelse

Bestyrelsen for Hjørring Vandselskab er kåret til Årets Offentlige Bestyrelse indenfor infrastruktur- og forsyningssektoren.


Det skete i hård konkurrence med Billund Vand i forbindelse med afviklingen den årlige konference for offentlige bestyrelse i København i onsdags, hvor direktør Jørgen Ulrik Jensen, Pluss Leadership begrundede kåringen:

- Bestyrelsen i Hjørring Vandselskab har skabt en strategisk forståelse med ejeren, Hjørring Kommune, om at give selskabet udviklingsrammer i stedet for at blive kastebold i de årlige budgetforhandlinger og i de øvrige tiltag, byrådet foretager. Samtidig er bestyrelsen garanten for, at selskabet rationaliserer for 20 procent de kommende fem år. Bestyrelsen er den aktive sparringspartner for direktionen, hvor der både er styr på detaljen og en sikker hånd i planlægningen og realiseringen af langsigtede mål.

Bestyrelsesformand Peter Duetoft, Hjørring Vandselskab tog imod de synlige beviser på kåringen som landets bedste offentlige bestyrelse indenfor infrastruktur og forsyning.
Bestyrelsesformand Peter Duetoft, Hjørring Vandselskab tog imod de synlige beviser på
kåringen som landets bedste offentlige bestyrelse indenfor infrastruktur og forsyning.

Bag prisuddelingen står netværket Dagens Dagsorden og Forum for Offentlige Bestyrelser, og det består af ni bestyrelsesforeninger og brancheorganisationer. Netværket ønsker med prisen at fremhæve bestyrelser, som viser, hvordan principperne for God Selskabsledelse virker i praksis i kombination med, at bestyrelsen rent faktisk skaber værdi.

- Jeg er glad for den anerkendelse, prisen giver bestyrelsen, direktionen, medarbejderne og mit byråd for, at vi har skabt en konstruktiv ramme for, hvordan vi taler sammen om at skabe den bedste løsning. Og så er vi selvfølgelig stolte af, at vores nordjyske, jordbundne tilgang til at skabe løsninger vinder national anerkendelse, siger bestyrelsesformand Peter Duetoft, Hjørring Vandselskab.

Hjørring Vandselskab A/S blev stiftet den 2. januar 2007. Det renser spildevand og forsyner med drikkevand. Omsætningen er 170 mio. kr., og selskabet har anlægsaktiver for 3,7 mia. kr.

Bestyrelsen arbejder for at skabe folkelig forståelse for, at Hjørring Vandselskab ikke bare er et forsyningsselskab, men spiller en rolle i udviklingen af landsdelen, hvor folkesundhed og et godt miljø er en vigtig del af konkurrencen om bosætning og turisme.